Menkat ei saa estää elämästä

- oppitunti kuukautisista ja endometrioosille tyypillisistä oireista, joihin pitäisi reagoida.

Endometrioosiyhdistyksen Nuori nainen ja endometrioosi-projektissa on tuotettu Menkat ei saa estää elämästä- oppituntimateriaali on tuotettu opettajille, terveydenhoitajille, sekä muille alan ammattilaisille, sekä Endometrioosiyhdistyksen vapaaehtoisille käytettäväksi yläkouluikäisten ja sitä vanhempien nuorten kanssa.

Oppituntiin sisältyy tietoa naistyyppisestä vartalosta, hormonioitoiminnasta, kuukautiskierrosta ja endometrioosista. Lisäksi oppituntimateriaaliin voi lisätä kokemuspuheenvuoron, jossa endometrioosia sairastava henkilö kertoo lyhyesti omista kokemuksistaan elämästä sairauden kanssa ja vastailee oppilaiden kysymyksiin. Oppitunnin lopuksi osallistujilta kerätään sähköinen palaute. Lataa materiaalit alhaalta.

Lisätietoja oppitunnista ja materiaaleista:

Maija Borén, projektikoordinaattori
maija.boren(a)endometrioosi.fi
050 503 0900

 

Avaa tästä "Menkat ei saa estää elämästä"  Prezi-esitys suomeksi.

  • Oppitunnin tavoitteena on innostaa nuoria tutustumaan omaan kehoonsa arvostaen. Oman kehon tuntemus antaa parempia valmiuksia esimerkiksi endometrioosille tyypillisten oireiden tunnistamiseen.
  • Oppitunnin aikana käsitellään naistyyppisiä sukuelimiä, hormonitoimintaa ja kuukautiskiertoa, tyypillisiä ja ei-tyypillisiä kuukautisten oireita, sekä endometrioosia ja sitä, kuinka endometrioosin oireisiin voi saada apua.
  • Esityksen jälkeen kokemuspuhuja kertoo nuorille omista kokemuksistaan endometrioosin kanssa ja kerää nuorilta palautteen

Tilaa tämän lomakkeen kautta Endometrioosiyhdistyksen ilmaisia esitteitä

  • Tilattavissa esitteitä, julistemateriaalia ja käyntikortteja

Tilaa tämän lomakkeen kautta Endometrioosiyhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen pitämään oppituntia

Palautelomake oppilaille Menkat ei saa estää elämästä - oppitunnin jälkeen

Palautelomake Menkat ei saa estää elämästä- oppitunnin pitäneelle vapaaehtoiselle tai ammattilaiselle