24.09.2020

Erokirjeeni endometrioosista

Kuvassa tekstinä kirjoittajan nimimerkki; Aiempaa enemmän. Taustalla sininen tiilitausta. Kuvassa käsivarret toistensa päällä ristikkäin, jotka maalattu keltaisiksi.

Hei.

Mitä sinulle kuuluu? En ole kuullut sinusta pitkään aikaan. Joskus iltaisin mennessäni nukkumaan pohdin sinua ja sitä, missä olet tällä hetkellä. Voitko hyvin vai oletko menettänyt voimiasi. Mitä sinun tulevaisuuteesi kuuluu. Oletko saavuttanut tavoitteesi, oletko valmis?

Viimeisen tapaamisemme jälkeen emme sopineet tulevasta. Emme laittaneet ylös kalenteriin seuraavaa tapaamisaikaamme. En tiedä, koska näen sinut jälleen. Älä ymmärrä väärin, en ikävöi sinua. Haluaisin vain kovasti tietää suunnitelmistasi. On ikävää joutua muuttamaan omia kalenterimerkintöjään toisen epäsäännöllisyyden takia.

Vaikka omaamme yhteisen historian, olen itse valmis lopulliseen eroon. Haluaisin vain tietää, oletko samaa mieltä. En aio valehdella, et ollut koskaan hyväksi minulle. Suhteemme oli täynnä tuskaa, itkua ja epätoivoa. Takiasi kohtasin elämäni vaikeimpia asioita. En suoraan sanottuna haluaisi nähdä sinua enää koskaan. Toivoisin vain voivamme jotenkin sopia tästä. Sopuisasta erosta.

Tämä aika ilman sinua on ollut itselleni onnellista. Olen saanut upeita asioita aikaan ilman sinua. Minusta on tullut äiti, olen vaihtanut työpaikkaa ja aloitin jälleen opiskelun. Suoraan sanottuna, en olisi saanut näistä asioista mitään, jos olisit ollut vetelemässä kohtaloni naruista. Et ole koskaan tukenut tai auttanut minua, ellei se ole ollut oman etusi mukaista. Tästä syystä olenkin tullut siihen lopputulokseen, etten halua nähdä sinua enää.

Rakas endometrioosini, tämä on erokirjeeni sinusta. Ole hyvä ja pysy tulevaisuudessa pois kehostani antaen minulle jatkossakin mahdollisuus toivomaani tulevaisuuteen. Pysy kaukana minusta ja perheestäni. Toivoisin, että lopettaisit alituisen vaanimiseni ja palaamisella uhkailun. Olet jatkanut tätä jo pitkään ilman toimenpiteitä. Se on turhauttavaa ja todella uuvuttavaa. Jos haluat lähteä, tee se. En jää kaipaamaan sinua.

Rakas endometrioosini. Kiitos näistä vuosista. Olen valmis elämään ilman sinua. Erotkaamme ja toivokaamme, ettemme koskaan enää tapaa.

Aiempaa enemmän